Karpuz-Karpuzun Faydaları-yararları
-Böbreklere oldukça faydalıdır. Böbrekleri temizler. Çalıştırır.
-Kanı temizler. Vücutta ki kötü maddeleri atar. Bağırsakları çalıştırır ve temizler.
-Kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. Kalbe fayda verir ve güçlendirir. Kalbi koruyucu etkisi vardır.
-Karpuz doğal bir şekerdir. Doğal olmayan şekerler gibi zararı bulunmaz. Zayıflamak için karpuz tüketimi önerilmektedir.İştahınız geldiği zaman bir dilim karpuz yemek iştahı kapatacaktır.
-Vücuda enerji verir. Serinletir. Yaz aylarının vazgeçilmezidir.
-Kemikleri güçlendirir. Kemik gelişimi için önemlidir.
-Kansere karşı korur. İçerisinde bulundurduğu mineral sayesinde kansere karşı etkilidir.
-Halsizlik ve yorgunluğu alır. Enerji sağlar.
Yaz aylarının bunaltan sıcağından kurtulmak istiyorsanız bir dilim karpuz yemek ile başlayabilirsiniz. Hem sıcaklıktan kurtaracak hem de sağlığınıza büyük faydalar sağlayacak bu şifalı mucizevî meyve yaz aylarında mümkün oldukça tüketilmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder