
Acı ağaç otunun faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz; İçerisinde bulunan etken madde kuasin sayesinde tükürük salgısını, bağırsak ve mide hareketlerini çoğaltarak iştah açar, hazmı kolaylaştırıcı bir özelliğe sahiptir, ateş düşürücü olarak kullanılır, sindirim sistemi üzerinde oldukça büyük bir faydası vardır, mide-böbrek-karaciğer-bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur ve başta böbrek ağrıları olmak üzere mide ve bağırsak ağrılarına büyük fayda sağlar, bağırsak kurtlarını ve böbrek taşlarını dökmeye yardımcı olur,kanamaları durdurur ve ateş düşürücü özelliğe sahiptir.
Acı ağaç otunun kullanımı pratiktir ve zahmetsizdir. Acı ağaç kökü ve kabukları kesilip kurutulduktan sonra kaynatılarak tüketilir. Fazla içilmesi sonucunda baş dönmesi, mide bulantısı ve daha ileri seviye olarak kusmaya neden olabilir. Ayrıca acı ağaç otunu kaynatıp vücuda sürdüğümüzde haşereleri vücuttan uzak tutar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder